Mikkel Molin

Folketingskandidat i Rødovre Herlev kredsen

Mikkel Molin Folketingskandidat

Alle vokser med ansvar..

Og hvad mener jeg egentligt med det ? Jeg tror, at de fleste har bedst af selv at tage ansvar for, at de får et godt liv.  De steder i mit eget liv, hvor jeg har taget ansvar og handlet på mine beslutninger er dem, jeg er mest stolt af . Da jeg for 5 år siden stiftede et kortvarigt bekendtskab med arbejdsløshedssystemet,  opdagede jeg et system, der er designet til at suge ansvar og egen handling ud af den enkelte. Et system så overformynderisk, at jeg havde svært ved at tro på det.  Jeg kender mange, fra de såkaldte kreative fag, der har lignende oplevelser og det mest positive der er at sige om systemet er, at dem der kan, vil gøre alt for ikke at være en del af det. Men egentligt var det vel planen, at det skulle være et system der hjalp.

 

Jeg tog ansvar og nød min succes. Jeg fejlede og tog ansvar for derefter at kunne forandre.

Som vel alle andre børn, var jeg ekspert i at skyde skylden på alt muligt andet end mig selv. Gudskelov blev jeg opdraget til selv at tage ansvar, og jeg indrømmer blankt, at jeg har meget ondt af dem, der ikke fik samme muligheder. Dem, der fik en barndom hvor det var kommunens ansvar og skyld ,at de ikke kunne komme på ferie eller få en større bolig. 

Desværre syntes systemet at støtte op omkring denne form for adfærd, hvis du fralægger dig ansvaret, skal systemet nok tage over.  Der er en sørgelig historie om en gruppe flygtninge, der kom til Jylland. De blev ved ankomsten spurgt om, hvis ansvar det var, at de fik succes i Danmark. 78 procent af de adspurgte sagde, at det var deres eget ansvar. Efter tre måneder faldt det tal til syv procent.

Læs mere her

 

Alle vokser med ansvar..